söndag 30 maj 2010

Krämig Rabarberpaj

Jag provade ett nytt recept på rabarberpaj idag. Ett recept som påminner om ananaspaj/ cocktailpaj men som består av rabarber istället. Gudomligt god och en klar ny favorit! Till och med min kräsna bror utbröt ett “Mmm…så gott!” när han tog en liten smakbit av denne paj (som sedan slutade med ytterligare en bit). Vill ni också att smaklökarna ska få dansa så släng ihop denna krämiga rabarberpaj! Receptet följer här nedan. Lycka till! ^^

IMG_0001 Krämig rabarberpaj

IMG_0004

Krämig Rabarberpaj

Ingredienser:

2 ½ dl vetemjöl

100 g smör

2 msk socker

2 msk kallt vatten

Fyllning:

100 g mandelmassa, riven

400 g rabarber, små bitar

1 tsk potatismjöl

2 dl crème fraiche

2 ägg

1 dl socker

1 krm salt

1 tsk vaniljsocker

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader. Finfördela smöret i mjöl och socker till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta raskt ihop till en deg. Låt den vila kallt i ca 30 minuter.

2. Tryck ut degen i en pajform, gärna med löstagbar kant. Sätt aluminiumfolie runt kanten och nagga bottnen. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 minuter. Tag bort folien.

3.Riv mandelmassan. Ansa och skär rabarbern i små bitar och blanda med potatismjölet.

4. Vispa samman crème fraiche med ägg, socker, salt och vaniljsocker.

5. Fördela mandelmassan i det förgräddade pajskalet och lägg rabarbern ovanpå. Häll crème fraiche smeten över det hela och grädda mitt i ugnen på 200 grader ca 30-­40 minuter tills allt har fått fin färg och stelnat.

Servera med grädde, glass eller neutral. ^^

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar