fredag 3 juli 2009

Cocktailpaj

Igår gjorde jag en cocktailpaj. En lätt paj som slinker ner väldigt fort, riktig god och fräsch. ^^


Cocktailpaj eller Ananaspaj

Ingredienser:

Pajdeg:
150 g smör (smält)
3 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver

Fyllning:
2 dl crème fraiche
0,5 -1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk potatismjöl
1 ägg
1 burk cocktail eller
1 stor burk krossad ananas
(ca 300 g frukt)

Gör så här:
1. Blanda alla ingredienser till pajdegen. Tryck därefter ut degen i en pajform, ca 24cm i diametern.
2. Blanda alla ingredienser till fyllningen och lägg till sist i den väl avrunna frukten. Häll fyllningen i det ogräddade pajskalet.
3. Grädda pajen mitt i ugnen på 200 grader i ca 12-20 min. Pajskalet ska ha fått fin färg.

Servera pajen som den är eller med en kula vaniljglass. Mumsigt värre ^^

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar