måndag 24 maj 2010

Robertos Kaka

Idag bakade jag den efterlängtade Robertos kakan som jag fick smaka för första gången hos K när hon bjöd på middag. Kakan var väldigt lätt att slänga ihop men det värsta är att man helst bör vänta två dygn innan man serverar den :( , om man vill uppleva den ultimata smaken av kakan. Alltså vet jag inte om min kaka blev lyckad eller inte men den luktar himla gott i alla fall. ^^

 30 maj 10 003

Robertos Kaka

100 g smör eller margarin

200 g mandelmassa

2 ägg

2 dl socker

2 dl vetemjöl

1 tsk vaniljsocker

1 dl russin

6 finhackade torkade aprikoser

(1-2 msk whisky, konjak eller rom)

Gör så här:

1. Smörj och bröa en rund bakform, gärna en med löstagbar botten, ca 20 cm i diameter.

2. Smält smöret och ställ åt sidan. Riv mandelmassan grovt och ställ åt sidan.

3. Vispa ägg och socker poröst. Häll i det smälta smöret och rör om. Vänd ner den rivna mandelmassan, russin och aprikoserna.

4. Sikta i vetemjöl + vaniljsocker och rör om tills allt är blandat. Smaksätt med whisky, konjak eller rom om du vill.

5. Häll smeten i formen och grädda i 160 grader ca 40 minuter.

Kakan stelnar efter när den kallnat och bör stå 2 dygn innan den serveras. Skär man i den första dagen blir den allt för kladdig och inte lika trevlig. ^^

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar