torsdag 14 maj 2009

Tonfisk med currysås

Ikväll blev det ännu en maträtt från skolmatsedeln, nämligen tonfisk med currysås. Det va inte första gången jag lagade denna enkla och lättlagade rätt och det blev lika gott som vanligt. Smakar precis som skolans men godare, såklart ;).

Jag serverade det med ris och gurka men det funkar säkert lika bra med pasta.


Tonfisk med currysås
4 port

Ingredienser:
240 g (2 burkar) tonfisk i vatten (bitar)

5 msk margarin

2 msk vetemjöl

3,5-4 dl mjölk, beroende på hur tjock man vill ha såsen.

1 grönsaksbuljongtärning

Curry, peppar, ev. salt

Gör så här:
1. Smält margarinet och vispa ner mjölet. Späd med mjölken, smula ner buljongtärningen och låt koka upp.
2. Smaksätt med curry och peppar.
3. Lägg i tonfisken men var försiktig vid omrörningen så att den inte går sönder.
4. Salt om det behövs, låt bli varmt och servera.


För den som vill minska på fettinehållet kan man strunta i margarin+ mjöl redningen och istället reda med potatismjöl. Jag testade, idag, med Milda culinesse lätt. Såsen blev lite rinnigare än med vanligt margarin så jag tillsatte lite potatismjöl+ kallt vatten.

Tänk på att köpa tonfisk i bit till denna maträtt. Icas och coops funkar väldigt bra men undvik Euroshops, som är finfördelad.

2 kommentarer:

  1. HEJ!
    Tack för att du dela med dig på tonfiskreceptet! har letat som en stucken mentalpatient efter receptet hur länge som helst! (i ungefär två dagar).

    Kolla in blogg om du har tråkigt (den är kass)

    SvaraRadera