onsdag 13 maj 2009

Marinerad kyckling

Marinerad kyckling

Ingredienser:
100 g färsk kycklingfilé
4 hela små lökar
50 g champinjoner
salt, vitpeppar, dragon, citron
200 g krossade tomater (½ burk)

Marinad:
3 msk olivolja
1 msk soja
1 msk tomatketchup
½ msk citronsaft
1 kryddmått svartpeppar
1 kryddmått timjan

Gör så här:
Klipp filén till små bitar. Blanda samman alla ingredienser till marinaden. Lägg i kycklingbitarna och låt dem stå kallt i 30 minuter. Tag kycklingbitarna ur marinaden och stek dem i teflonpanna tills de är möra. Pensla köttet med marinaden under stekningen. Skala löken och stek den sedan under lock tills den är helt mjuk. Salta. Skiva champinjonerna och stek dem med vatten i teflonpanna. Salta, peppra och droppa lite citron över svampen. Värm tomaterna och krydda dem med lite dragon, salt och peppar. Servera gärna med potatis.

Näringsinnehåll:
Kcal: 463
Fett: 33,9
Protein: 24,5
Kolhydrater: 17,8

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar