onsdag 6 maj 2009

Egg tarts, 蛋撻

Helgen innan valborg, alltså den 25 april, blev det egg tarts för första gången. Även den gången hade Fanny redan testat receptet så hon fick äran att lära oss andra. Egg tartsen blev helt gudomligt goda. Egg tarts är en av mina absoluta favoriter inom det kinesiska bageriet så jag passade ju såklart på att slänga i mig en tio stycken =P tur att vi gjorde 3 dubbel sats hehe. ^^


Egg Tarts

ugn: 170 grader i 20min därefter 150 grader i 5min.

Vattendeg:

2 dl mjöl

35 g smält smör

1/4 tsk salt

1/2 dl vatten

Smördeg:

1 dl mjöl

35 g smält smör

Fyllning:

2 medelstora ägg

ca 1 dl socker

1 2/3 dl vatten

2-3 msk kondenserad mjölk

2 tsk vaniljsocker eller 1tsk vaniljextrakt

Här kan ni se hur man gör.

3 kommentarer: