fredag 2 april 2010

Malay Steamed Sponge Cake, 馬拉糕

Här kommer en uppdatering med receptet till Ma Lai Go, kinesisk ångkokt sockerkaka.

1 april 10 002

Ma Lai Go, 馬拉糕

(Ger en stor kaka)

Ingredienser:

3 ägg

3 dl Bapao Wheat Starch

2 dl socker

2 tsk bakpulver

1/2 dl mjölk

2 msk olja

ev. skal och 1 tsk saft från en citron

Gör så här:

1. Vispa först ägg lätt, tillsätt bakpulver och vispa lite till, tillsätt sedan även sockret och vispa vitt och poröst.

2. Häll i mjölken och oljan under vispning.

4. Vänd försiktigt ner mjölet i äggsmeten.

5. Häll smeten i en smord form och ångkok på högsta värmen i 35min.

Servera varm eller avsvalnad.

Bapao Wheat Starch, finns att köpa i kinaaffären för ca 25 kr påsen.

1 april 2010 020

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar