söndag 4 april 2010

Grillad Anka och Grillad Fläskkött

Till påskmiddag blev det kantonesisk mat istället för svenskt påskbord. Vi åt bland annat grillad anka, 燒鴨, och grillat fläskkött, 燒肉 (siu yuk).

Siu yuk är en variant av många grillade kötträtter inom det kantonesiska köket. Siu yuk består av sidfläsk som är marinerat med en speciell kryddning och grillad i (kol)ugn på hög temperatur. Rätten påminner lite om den danska rätten Flæskesteg fast siu yuk har mycket krispigare skinn och köttet är mört och saftigt. Vanligtvis serveras köttet som det är men ibland kan det serveras med soja, Hoisinsås eller sweetchilisås som vi brukar göra här hemma. ^^

 

Grillad anka

3 april 2010 063

Grillat fläskkött3 april 2010 003

Wokad broccoli med ostronsås

3 april 2010 005

2 kommentarer:

  1. Hej!
    Jag älskaaaaaaaar din blogg. Vilka härliga bilder, man blir så glad :)

    SvaraRadera
  2. Tack vad gulligt, nu blir jag också glad för att du blir glad ^^

    SvaraRadera