söndag 31 januari 2010

Nyttiga Äppelmuffins m. Keso

Jag bakade nyttiga äppelmuffins till brunch idag, hittade ett recept på äppelmuffins med cottage cheese (keso) som jag använde som grund sen improviserade jag lite. Resultatet blev väldigt bra. Inte fullt så saftiga som vanliga muffins men det berodde på att dessa muffinsen inte innehåller lika mycket fett. Matigt, nyttigt och dessutom gott, inte lätt att få ihop den kombinationen. ^^

Före ugnsbesöket...
Efter
Äppelmuffins med Cottage Cheese
ca 12 st

Ingredienser:
2 st ägg
1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör (smält)
1 1/2 dl mjölk
1 tsk kardemumma (malen)
1/2 krm salt
1 tsk bakpulver
3 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl hasselnötter
1/2 dl mandel
1 msk linfrön (krossade)
125 g cottage cheese (keso)
2 st äpplen
1 msk farinsocker (går bra med vanligt)
1 tsk kanel

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Skala, kärna ur och tärna äpplet. Blanda med farinsocker och kanel.
3. Hacka nötterna.
4. Vispa ägg + socker poröst.
6. Tillsätt mjölken och smöret, vispa!
7. Blanda bakpulver, kardemumma, salt och vetemjöl och vänd i försiktigt.
8. Tillsätt cottage cheese, äpple, linfrön och nötter.
9. Klicka ut smeten i en muffinsplåt eller muffinsformar och grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.

Låt svalna och servera! ^^

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar