söndag 21 februari 2010

Char siu, 叉烧

Igår fyllde mamma år så det blev god mat med vin och tårta.
Till middag blev det char siu med ris och wokade bönor i tomat. Char siu är grillat fläskkött som är kryddat på ett speciellt vis, ett väldigt populärt sätt att förbereda och krydda fläskkött i det kantonesiska köket, i Kina.
Köttet är vanligtvis kryddat med honung, five-spice powder (五香粉), mörk soja, ostronssås, röd karamellfärg och risvin. Honungen ger köttet en söt smak, kryddan en underbar doft och den röda färgen ger en mer tilltalande syn. Char siu kan serveras som en egen rätt men är också vanlig som ingrediens till andra rätter, så som fyllning i bullar ex. char siu bun. Char siu är en av de godaste kötten i det kinesiska köket enligt min smak. Super gott! ^^

Char siu med ris. =9

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar