fredag 26 mars 2010

Malay Steamed Sponge Cake, 馬拉糕

Mamma lärde sig att baka Ma Lai Go (Malay Steamed Sponge Cake) i Holland så idag (hon kom hem igårkväll) satte hon igång med att testa att baka själv. Resultatet blev superbra.

För kineser är det mer vanligt att kakorna är ångkokta snarare än bakade. Denna enkla ångkokta sockerkaka består i huvudsakligen av ägg smaksatt med lite citronskal. Konsistensen är väldigt fluffig, mjuk men har ändå lite stunds. Fördelen med att ångkoka kakor är att de blir så mycket saftigare och de får en lite segare konsistens. Ma Lai Go är en traditionell kantonesisk ångkokt sockerkaka som ofta serveras till dim sum (kinesisk brunch).

Före


Efter
Ma Lai Go, 馬拉糕

Jag återkommer med receptet när jag själv har testat det, men om ni inte kan vänta tills dess så finns det ett enkelt recept att följa här.
^^


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar