onsdag 9 december 2009

Rice Noodle Roll, 肠粉

Dagens middag bestod av rismjöl-vårullar, Bánh cuốn på vietnamesiska och 肠粉 (cheong fun) på kinesiska. Cheong fun är en kantonesisk maträtt från södra Kina och Hong Kong där den främst serveras som dim sum. Vårullen består av ånkokt rismjölpannkaka med en fyllning av räkor, kött, grönsaker eller något liknande. Cheong fun serveras med en söt sojasås medan den vietnamesiska motsvarigheten serverar maträtten med en vinegrett-sås kallad nước chấm.

Något mindre aptitretande är namnets betydelse, cheong fun som även kallas för chee cheong fun betyder ordagrant gristarm nudlar. Namnet har uppkommit för att kineserna tycker att nudlarna/vårullen liknar grisens tunntarm. Väldigt fantasilöst enligt min mening men och andra sidan är ju gristarmar en delikatess i Kina. =P

Iaf så är maträtten mycket godare än vad den heter. ^^

1 kommentar: