söndag 5 juli 2009

Rabarber, Äpple & Kanel kaka

Det blev en kaka idag ändå, kände mig för rastlös på grund av vädret så jag bestämde mig för att göra en egen variant av rabarberkaka. Det blev en rabarberkaka med äpple och kanel plus lite riven mandelmassa ovanpå. Hade inget bakpulver hemma och bikarbonaten började också ta slut så kakan blev inte så jäst men det gjorde inget, lika god ändå. ^^

Här serverad med vaniljsås.
Rabarberkaka m. äpple o. kanel

Ingredienser:
2 dl rabarber i bitar
2 dl sura äpplen i bitar
2 tsk socker
1 tsk kanel

Sockerkakssmet:
100 g smör (rumsvarmt)
1,5- 2 dl socker
1 ägg
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
1 1/2 dl mjölk
riven mandelmassa (kan uteslutas)

Gör så här:
1. Blanda rabarberbitarna och äpplebitarna med socker och kanel.
2. Rör ihop smör och socker, tillsätt ägget och sedan bakpulver och vaniljsocker. Rör till en jämn smet.
3. Tillsätt vetemjöl och mjölk. Blanda väl!
4. Häll i rabarber och äppleblandningen och rör om. Bred ut i en smörad form och strö den rivna mandelmassan ovanpå.
5. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca 35-40min.

Servera med vaniljsås eller glass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar