torsdag 8 juli 2010

Solrosbröd

Igår bakade jag solrosbröd med rågsikt, havregryn och solrosfrön. Det blev ett riktigt nyttigt bröd som blev både saftigt och mjukt. Nygräddad med smör och ost var himmelsgott.^^

Före7 juli 2010 004

Efter

7 juli 2010 005

Nygräddat solrosbröd med smör och ost. =9

 7 juli 2010 008

Solrosbröd

Ingredienser:

50 g jäst

5 dl vatten, 37 grader (fingervarmt)

2 msk rapsolja/ solrosolja

1 tsk salt

1 msk sirap eller honung

2 dl solrosfrön

2 dl havregryn

3 dl rågsikt

7-8 dl vetemjöl

1 äggvita, uppvispat

Gör så här:

1. Lös upp jästen i vattnet och tillsätt först smaksättningen och till sist mjölet. Jobba ihop till en deg och låt den jäsa i 40 min.

2. Dela degen i 2 bröd i önskad form. Låt jäsa i ytterligare 30 min.

3. Pensla brödet med det uppvispade ägget och strö över solrosfrön.

4. Grädda i 200 grader i nedre delen av ugnen i ca 30 min.

Låt svalna på  galler! ^^

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar