söndag 4 juli 2010

Grass Jelly, 涼粉

Äntligen är sommaren här på riktigt och då finns det inget bättre än att svalka sig med en kall grass jelly drink eller dessert. Grass jelly är en gelé som användes i drinkar och desserter i Kina och sydost Asien. Grass jelly finns att köpa i burk eller som pulver i asiatiska butiker. Köper man det i pulverform måste man tillaga det själv, som jag har gjort här. Inget svårt alls men lite klurigt att hitta rätt mängd vatten som ska tillsättas eftersom det endast står på kinesiska på förpackningen.

Traditionellt så serverar man Grass jelly med sockerlag men nu förekommer det allt mer att man blandar grass jelly med färska eller konserverade frukter så som mango och melon. Grass jelly har en lätt bitter smak med lite (iodine) lavendelsmak, en rätt så speciell smak som är väldigt svår att beskriva. Jag tycker i alla fall att det är väldigt gott så om ni inte smakat så bör ni göra det. ^^

Svart och vit (genomskinlig) grass jelly med sockerlag.

3juni 10 011

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar