
Tangyuan består av en ytterdeg av Glutinous rice flour (finns att köpa i "kinesaffärer") och en fyllning (om man vill). Man kan fylla de med nästan vad man vill men vanligast är nog svart sesam fyllning. Jag gjorde tre olika fyllningar: red bean paste, jordnötter och en blandning av de två förra plus kokosflingor (alltså red bean paste med jordnötter och kokos).
Tangyuan ska serveras med en sockerlag eller något liknande. Vi brukar äta det med sockerlag smaksatt med ingefära, väldigt bra kombination. ^^
Glutinous rice flour blanat med ljummet vatten (2/3 kokande 1/3 kallt).
(Jag följer inget recept så ni får testa er fram, degen ska vara så fast att ni kan knåda den utan att det klibbar. Börja med lite vatten i taget.)

Red bean paste
Red bean paste+ jordnötter+ kokosflingor (formade till små bollar)

Slå in fyllningen med degen och forma till små bollar.
Så här blir det. Bollarna ska sen kokas i vatten tills de börjar flyta därefter är det klara.

Servera med sockerlag. Mums ^^
Sååå gott ^^ Ska ut imorgon å handla nåt liknande.
SvaraRadera